Магазин

178 організацій, що обслуговують будинки у Києві, заборгували 104,8 млн грн за електроенергію

178 обслуговуючих організацій, ОСББ та ЖБК у столиці заборгували за спожиту електроенергію 104,8 мільйонів гривень. З них щодо 118 компаній існує заборгованість понад 100 тисяч гривень по кожному. Відсутність оплати може призвести до відключення від електропостачання в цих будинках місць загального користування, а саме ліфтів, освітлення під’їздів, насосів підкачки води. Квартири відключатися не будуть.

Піклуючись про мешканців, YASNO заздалегідь інформує про можливі незручності та просить брати їх до уваги. Щоб уникнути відключення від електропостачання місць загального користування, обслуговуючі організації-боржники мають сплатити за електроенергію. Для цього просимо мешканців проконтролювати свої обслуговуючі організації та регулярно дізнаватися про стан розрахунків з постачальниками усіх видів енергоресурсів, щоб запобігти виникненню таких ситуацій.

Попри заклики енергетиків частина споживачів продовжують ігнорувати обов’язок оплати. Наразі таке безвідповідальне ставлення гальмує темпи відновлення енергетичної інфраструктури, адже для цього необхідне стабільне надходження коштів від споживачів.

Серед найбільших божників: управляюча організація ТОВ «Житлово-будівельна компанія «УПРАВДОМ» (вул. Замковецька, 106; вул. Замковецька, 104; вул. Кавалерідзе, 1; вул. Кавалерідзе, 3; вул. Кавалерідзе, 5; вул. Кавалерідзе, 9; вул. Кавалерідзе, 11; вул. Данченка, 8; вул. Данченка, 10, вул. Олександра Олеся, 4А; вул. Олександра Олеся, 10); ТОВ «Столичний комфорт» (пров. Ковальський, 19; наб Дніпровська, 16д; наб. Дніпровська, 18б; наб. Дніпровська, 18а, вул. Верховинна, 35; вул. Крамського Івана, 9; вул. Сверстюка Євгена, 6в; вул. Сверстюка Євгена, 6д; вул. Сверстюка Євгена, 6е); та «Житлово-будівельний кооператив «Єнісейська садиба» (вул. Тетерівська, 20).

«Відключення від електропостачання – це крайня міра, яку ми застосовуємо лише у разі повного ігнорування попередження боржниками і намагаємось до останнього відтягувати цей момент. Але деякі приватні компанії, що обслуговують по 5-20 будинків, вже кілька місяців уникають діалогу щодо погашення заборгованості на суми від 10 тисяч до 8 мільйонів гривень. На жаль, через це можуть постраждати мешканці будинків, які справно сплачують своїм обслуговуючим організаціям та ОСББ за комунальні послуги, але кошти до постачальника не потрапляють», – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.


Вас може зацікавити: