Магазин

Щодо проведення розрахунків на ринку електричної енергії

№104 від 04.03.2022

З метою врегулювати ситуацію на ринку електроенергії Міністерством енергетики України було видано наказ «Щодо проведення розрахунків на ринку електричної енергії» №104 від 04.03.2022 згідно з яким непобутових споживачів (незалежно від величини договірної потужності їх електроустановок), що станом на 01 березня 2022 року не перебували на постачанні у постачальника «Останньої надії», та яким припинено постачання електричної енергії їх поточним постачальником, переводять на постачання до електропостачальника на якого покладено спеціальні обов’язки постачальника універсальних послуг. Відповідно до ч. 2 ст. 63 Закону України «Про ринок електричної енергії» від 13.04.2017 року №2019-VIII межі території здійснення діяльності постачальника універсальних послуг визначаються в умовах конкурсу. У межах території здійснення діяльності одного постачальника універсальних послуг не допускається здійснення діяльності іншими постачальниками універсальних послуг. У межах м. Київ таким постачальником є ТОВ «Київські енергетичні послуги».

Таке переведення здійснює оператор системи розподілу шляхом зміни записів в реєстрах точок комерційного обліку постачальників електричної енергії, в свою чергу, постачальник універсальних послуг здійснюватиме постачання електричної енергії такому споживачу з дня наступного за днем припинення постачання попереднім постачальником за ціною універсальної послуги для малих непобутових споживачів відповідно до постанови НКРЕКП від 05.10.2018 р. № 1177 Про затвердження Порядку формування цін на універсальні послуги(зі змінами).

 

Разом з тим, повідомляємо, що для тих споживачів, що визначені – Замовниками у розумінні Закону України «Про публічні закупівлі»(далі – Замовники) та мали дотримуватися визначеної процедури закупівлі, наразі передбачена процедура закупівель без проведення процедур відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 08.02.2022 №169 (зі змінами). 

відповідно до законодавства визначені наступні дії для Замовників: 

  1. Визначає перелік та обсяг товарів, робіт і послуг, закупівлю яких необхідно здійснити.
  2. Приймає рішення про таку закупівлю та укладає прямий договір без внесення змін до річного плану.
  3. В електронній системі оприлюднюється звіт про договір про закупівлю, укладений без використання електронної системи закупівель, договір про закупівлю та всі додатки до нього не пізніше ніж через 20 днів з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях.


Вас може зацікавити: