Магазин

Як експерти YASNO Energy Efficiency відслідковують ефективність своїх проєктів

Експерти YASNO Energy Efficiency реалізували вже понад 110 енергоефективних проєктів на підприємствах, з досягнутою економією від 25 до 90%. Щоб гарантувати клієнтам заявлену на етапі підписання договору економію, вони здійснюють постійний моніторинг показників споживання енергоресурсів, а також факторів, які на ці показники впливають. Чому це важливо робити, розпитали в експертів.

Визначити місця, де об’єкт втрачає найбільше енергоресурсів, провести енергоаудит, запропонувати рішення, яке дозволить зменшити споживання, замінити застаріле обладнання на енергоефективне – це лише частина етапів енергосервісу

Наступним, дуже важливим етапом є супровід проєкту. Після встановлення обладнання необхідно здійснювати енергомоніторинг. 

Енергомоніторинг – це процес подальшого супроводу проєкту, який завдяки приладам обліку і спеціалізованому програмному забезпеченню (воно може бути розроблено індивідуально під потреби замовника), що встановлюється разом з новим обладнанням, дає експертам змогу бачити динаміку споживання енергоресурсів, чи досягається потрібна економія, чи все працює коректно. Також до цих даних має доступ замовник.

Енергомоніторинг дозволяє виявити:

• чи досягається заявлена економія

• чи коректно працює обладнання

• виявити суміжні проблеми на інших ділянках та попередити виникнення можливих аварійних ситуацій

• чи не відбувся збій у роботі прилеглого обладнання.

Ця інформація особливо важлива на початкових етапах запуску енергоефективного проєкту, але експерти здійснюють моніторинг споживання енергоресурсів протягом усього періоду дії енергосервісного контракту. 

«Ми не просто замінюємо обладнання на підприємствах, ми супроводжуємо проєкт від початку і до кінця – до того моменту, поки не досягається потрібна економія. Таким чином, наш замовник завжди може бути на усі 100% впевненим у результаті і спокійно заходити в проєкт. 

Тож якщо ви прагнете бути відповідальним і будувати сталий бізнес, заощаджувати кошти, то наш досвід і наші ресурси точно стануть вам у пригоді. Адже, попри війну, ми продовжуємо фінансувати і реалізовувати проєкти, які дозволяють українським підприємствам бути більш енергетично стійкими», – сказав Євген Тарасюк, директор YASNO Energy Efficiency.

Нагадаємо, YASNO Energy Efficiency – найбільша в Україні енергосервісна компанія, яка надає комплексні послуги з підвищення енергоефективності бізнесу «під ключ» на умовах енергосервісного контракту. Це включає технічну розробку енергоефективного проєкту, фінансування, постачання та монтаж енергоефективного обладнання, гарантоване досягнення економії енергоресурсів, моніторинг енергоспоживання та сервісного обслуговування модернізованого обладнання, навчання співробітників замовника з використання нового обладнання та технологій.


Вас може зацікавити: