Магазин

Рішення YASNO дозволили металургійному підприємству зменшити споживання природного газу на 87,9%

Завершився період верифікації проєкту по локалізації системи теплопостачання на металургійному підприємстві. Його реалізувала компанія YASNO Energy Efficiency. Економічний ефект передбачав скорочення споживання природного газу на теплопостачання цехів на 80%, але фактично вдалось досягти кращих результатів – 87,9%, або понад 1,1 млн м3 природного газу.

П’ять цехів підприємства опалювались централізовано від власної котельної підприємства і через високу протяжність і зношеність магістралей мали місце високі втрати теплової енергії при транспортуванні. Крім того, частина цехів мають високі стелі і опалювались звичайними приладами конвективного принципу дії, що призводило до значних перевитрат теплової енергії.

В рамках проєкту було встановлено локальні системи теплопостачання для 5 цехів. 

Модернізація системи теплопостачання включала в себе децентралізацію системи теплопостачання із встановленням локального обладнання на базі електричних конвекторів, інфрачервоних газових обігрівачів, газового котла, електробойлерів. 

Особливу увагу експерти YASNO Energy Efficiency приділили цехам із високими стелями, оскільки ті мали значно завищене споживання енергії. Щоб досягти максимальної економії вони обрали газові інфрачервоні обігрівачі. Це дозволило забезпечити обігрів безпосередньо робочих місць і не витрачати зайвої енергії.

«Рішення експертів з енергоефективності YASNO – це завжди якісно прораховані та підібрані варіанти для досягнення максимально можливої економії енергоресурсів. Якщо ви шукаєте способи для зменшення виробничих витрат – почніть з енергоефективності. Наш досвід і наші кошти для реалізації енергоефективного проєкту, вам точно стануть у пригоді», – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

Дізнатись більше про те, як реалізувати енергоефективний проєкт на підприємстві за кошти YASNO, можна у спецпроєкті «Енергоефективна модернізація підприємства від YASNO «під ключ».

Нагадаємо, підрозділ Energy Efficiency в YASNO – найбільша в Україні енергосервісна компанія, що запропонувала споживачам комплексні послуги з енергоефективності та інвестиції в енергозбереження з використанням ЕСКО-механізму. YASNO розвиває продукти та сервіси, що підтримують «зелений» енергетичний перехід України ще з 2015 року. Експерти з енергоефективності вже реалізували понад 100 проєктів на умовах енергосервісу. Лише за 2022 р., завдяки реалізованим проєктам, підприємства-замовники зменшили споживання на 68,5 млн кВт·год електроенергії та 1,4 млн м3 природного газу. В результаті зниження споживання енергоресурсів, викиди в атмосферу скоротилися на 64,2 тис тон СО2.


Вас може зацікавити: