Магазин

До відома клієнтів, котрі отримували електроенергію на умовах універсальної послуги в межах дії 148 наказу Міненерго

Днями було скасовано дію наказу №148 від 13.04.2022 р. та набрав чинності наказ №307 від 10.10.2023 р. Міністерства енергетики України. Що важливо знати клієнтам YASNO, розповідаємо.

Нагадаємо, що наказ №148 передбачав передачу операторами системи розподілу усіх непобутових споживачів, діючі постачальники яких набували статусу «Дефолтний» або «Переддефолтний», або в яких припинялась дія ліцензії з постачання електроенергії, постачальникам універсальної послуги. Такі споживачі отримували електроенергію на умовах універсальної послуги, незалежно від величини договірної потужності їх електроустановок. Також, згідно наказу, діяла заборона на відключення від електроенергії за борги перед постачальниками універсальних послуг без попереднього погодження з військовою адміністрацією на адміністративній території якої розташований об’єкт споживача.

Скасування дії наказу №148 означає, що споживачі з договірною потужністю більше 50 кВт, які потрапили до постачальників універсальних послуг за цим наказом, тепер втрачають право отримувати електроенергію на умовах універсальної послуги. Відповідно договори укладені в межах дії цього наказу з YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») - постачальником універсальної послуги, припинять свою дію 31 грудня 2023 року. А споживачі, котрі мають заборгованість за спожиту електроенергію, відтепер можуть бути відключені без узгодження з військовою адміністрацією.

Щоб залишитись з YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги») споживачам необхідно обрати комерційну пропозицію за посиланням: https://kyiv.yasno.com.ua/business/postachannya-za-vilnimy-cinami та направити заповнену і підписану заяву-приєднання на електронну адресу: b2b.kyiv@yasno.com.ua.

Враховуючи вищезазначене, усі непобутові споживачі з електроустановками потужністю більше 50 кВт, мають обрати нового постачальника електроенергії з 1 січня 2024 року. Якщо клієнти не визначаться з новим постачальником і не укладуть нові договори від 1 січня 2024 року, то вони потраплять до постачальника «останньої надії», тариф у якого значно вищий.

У разі виникнення додаткових запитань, прохання звертатись до YASNO через усі доступні канали комунікації: сайт, контакт-центр, соціальні мережі або завітавши до енергоофісів YASNO.


Вас може зацікавити: