Магазин

YASNO закликає довіряти лише офіційним діджитал-сервісам постачальника

Популярністю чат-ботів YASNO намагаються скористатися зловмисники. Зокрема, стали відомі випадки, коли шахраї поширюють у чатах та пабліках посилання на нібито-то Telegram-бот YASNO, аби зламати доступ до акаунтів користувачів. 

Мета такої схеми – залучити обліковий запис до фейкового боту та отримати персональні дані клієнта, які в подальшому можуть бути використані у шахрайських цілях. 

Аби не стати жертвою зловмисників, слід дотримуватись правил інформаційної безпеки:

• не переходьте за сумнівними посиланнями, які розміщують невідомі особи у месенджерах та соціальних мережах. Особливо, якщо за ними обіцяють актуальну інформацію про відключення світла. Графіки обмеження електропостачання розміщені виключно на сайтах YASNO та вашого оператора системи розподілу;

• приєднуйтесь до чат-ботів YASNO через функцію пошуку у месенджерах. Для цього у Viber необхідно ввести «yasnobot», а в Telegram «Yasnoonlinebot». Усі інші боти та канали з подібними назвами, типу «yasno.gov.ua», «yasno.svet» тощо, є неофіційними та скоріш за все створені шахраями;

• встановіть двофакторну аутентифікацію у месенджері. Тоді навіть у разі спроби злому, ваш обліковий запис буде надійно захищений.  

За допомогою чат-ботів YASNO у Viber та Telegram можна за декілька хвилин вирішити основні питання з електропостачання: передати показання лічильника, сплатити за світло без комісії, дізнатися місцезнаходження найближчого енергоофісу, а також отримати інформацію про можливі відключення. Наразі чат-ботом YASNO у Viber користуються понад півмільйона клієнтів, а до сервісу у Telegram приєдналося майже 300 тис. користувачів. 

Водночас актуальну інформацію про графіки імовірних відключень у Києві та Дніпрі можна дізнатися у цифрових каналах компанії: на вебсайті та в чатботах YASNO.

Зараз кількість сторонніх застосунків та сервісів, які інформують про графіки аварійних відключень, зростає. YASNO не може гарантувати точність та достовірних даних, які отримують наші клієнти через них, оскільки не використовує прикладних програмних інтерфейсів для швидкого обміну даними. Тому закликаємо користуватися лише перевіреними сервісами та оперативно отримувати інформацію з першоджерела.


Вас може зацікавити: