Магазин

Обсяг заряджання електрокарів на заправках YASNO у травні склав 83 МВт∙год

Все більше електроавтомобілістів обирають якісне заряджання власного транспорту, віддаючи перевагу надійності обладнання, яке використовує мережа зарядних станцій YASNO Е-mobility. З березня по травень їх кількість збільшилась на понад 15 тисяч. Лише у травні було здійснено 4422 зарядні сесії, що удвічі більше, ніж у квітні, а обсяг заряджання склав 83 МВт⋅год. Це найбільший показник з початку 2022 року.

В умовах здорожчання палива та його дефіциту серед українців збільшується зацікавленість електроавтомобілями. На сьогодні ключовими перевагами користування електричним автотранспортом є:

  • - Економія коштів (наприклад, вартість заряджання 1 кВт⋅год електроенергії на швидкісній станції YASNO E-mobility складає 10,5 грн, а ціна бензину А-95 стартує від 50,64 грн/л.).
  • - Економія часу (тривалість заряджання на швидких станціях YASNO E-mobility нині – в середньому 39 хвилин, а враховуючи, що паливо на заправках відпускається з лімітом у 10-20 л на одне авто, то у черзі за пальним можна простояти декілька годин).

Якщо порівняти вартість поїздки з Києва до Львова на електроавтомобілі та на автомобілі з ДВЗ, то в середньому водію автівки з електродвигуном поїздка обійдеться у 1 155 грн, з ДВЗ – майже в 2,5 більше – у 2 758 грн.

«На збільшення обсягів заряджання вплинула і міграція українців, яка продовжує відбуватись всередині країні, а також ціни на пальне. В умовах, коли електроенергія коштує у майже 5 разів дешевше, електроавтомобіль стає значно вигіднішим транспортом і ця тенденція буде лише набирати обертів. 

Щоб забезпечувати потреби електроавтомобілістів, кількість яких збільшується, YASNO продовжує розвивати зарядну інфраструктуру і створювати можливості для швидкого і якісного заряджання. А також пропонує зарядні станції для дому – це дуже вигідно і зручно, якщо власник електроавтомобіля проживає у приватному будинку», – розповів директор з розвитку бізнесу YASNO Олександр Онищенко.

Нагадаємо, мережа YASNO E-mobility налічує 33 швидкі станції потужністю 50 кВт та 15 станцій прискореної зарядки потужністю 22 кВт. Розташовані станції в 9 регіонах: у найбільших українських містах та на ключових автомагістралях, зокрема, трасах Київ – Львів, Київ – Вінниця та ін. 

Вас може зацікавити: