Магазин

Залишились лічені дні:

що буде, якщо ви не передасте показання електролічильника?

YASNO нагадує, передавати показання лічильника потрібно за два дні до кінця місяця та по третє число наступного. Якщо ви не вклалися у ці терміни, обсяг споживання буде розраховано по-середньому.
Щомісяця оператор системи розподілу (ОСР) розраховує скільки кіловат∙годин використав кожен споживач. Для цього від попередніх показань лічильника віднімають поточні – це і буде обсяг споживання. Для тих, хто повідомляє показання регулярно та вчасно, обсяг визначається завжди чітко. А ось за відсутності актуальних даних лічильника може бути суттєва похибка. 
Адже в такому разі оператор системи розподілу вимушений брати за основу показання, які були зафіксовані раніше, і виходячи з них розраховувати середньодобове споживання. Приміром, споживач взагалі не користувався електроенергією в помешканні протягом кількох тижнів, не передав показання, але йому нараховано обсяг, як і у минулі періоди. Таким чином обсяг визначений по середньому, а не по фактичному споживанню. 
Після того, як ОСР розрахує обсяг споживання, він передає ці дані  постачальнику. Саме постачальник застосовує діючий тариф, формує рахунок та надсилає його клієнту. Якщо ОСР надав постачальнику середнє споживання клієнта, то і сума до сплати може не відповідати очікуванням клієнта. 
Аби завжди мати коректний рахунок, потрібно передавати показання за два дні до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. Зручно та швидко це можна зробити через онлайн-сервіси YASNO:
- Особистий кабінет
- мобільний застосунок
- чат-боти YASNO-online у viber чи telegram
- форму на сайті
- на сторінці Facebook

Вас може зацікавити: