Магазин

Клієнтам YASNO з електроопаленням потрібно терміново перевірити дані для застосування пільгового тарифу

З 1 жовтня для населення та колективних побутових споживачів з електроопаленням діятиме ціна на електроенергію – 2,64 грн/кВт∙год при споживанні до 2000 кВт∙год на місяць. Щоб сплачувати за цим тарифом, клієнтам YASNO, які користуються електроопалювальними установками, потрібно у найближчий час перевірити дані.

Переконатися, що за вашим особовим рахунком буде застосовуватися тариф електроопалення можна на сайті YASNO за декілька хвилин. Для цього просто потрібно ввести номер особового рахунку чи адресу помешкання. Поточна інформація підтверджена оператором системи розподілу (ОСР).

Якщо ви маєте електроопалювальну установку, що була встановлена з дотриманням вимог законодавства, але при перевірці на сайті не побачили підтвердження, необхідно у найкоротші терміни звернутися до вашого оператора системи розподілу. Він оновить дані та передасть їх YASNO. Цей процес займає декілька робочих днів, тому важливо встигнути звернутися до ОСР якомога швидше. Дата початку дії тарифу встановлюється з першого числа місяця наступного за місяцем, в якому ОСР направив клієнту та постачальнику паспорт точки розподілу (якщо постачальник отримає паспорт у вересні – тариф для клієнта починає діяти з 1 жовтня, якщо у жовтні – з 1 листопада і т.д.).  Для пришвидшення процесу після узгодження з ОСР, ви можете самостійно звернутися до YASNO, надавши паспорт точки розподілу з відповідною відміткою.

Законодавством передбачено можливість переходу на електроопалення та застосування тарифу електроопалення за умови відсутності іншого виду опалення (відсутність підключення об’єкта до централізованого теплопостачання чи газопостачання).  

Нагадаємо, що ціна 2,64 грн/кВт∙год для об’єктів з електроопаленням діє з 1 жовтня по 30 квітня, але за умови споживання до 2000 кВт∙год на місяць. При перевищенні цього ліміту весь обсяг буде рахуватися по 4,32 грн/кВт∙год. Також продовжують діяти «зонні» коефіцієнти, тому клієнти з двозонними лічильниками сплачують вдвічі менше за електроенергію, спожиту з 23:00 до 7:00.     

Вас може зацікавити: