Тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними

Будь-які спекуляції на тему здорожчання електроенергії для населення є частиною інформаційних атак Росії.

«Розповсюдження інформації про зміну тарифу на електроенергію для населення є свідомим фейком і частиною інформаційних атак ворога. Ціни для населення залишаються незмінними відповідно до постанови Кабміну», — зазначив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Постановою КМУ №1206 від 28.10.2022р. подовжено дію тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 31 березня 2023 року. Українці, як і раніше, сплачуватимуть по 1,44 грн/кВт∙год за весь спожитий обсяг до 250 кВт∙год на місяць та по 1,68 грн/кВт∙год при споживанні понад 250 кВт∙год.

Натомість ціни для непобутових споживачів можуть коливатися в залежності від зміни розміру їх складових. Так, ціни для малих непобутових споживачів (електроустановки яких приєднані до мереж з договірною потужністю до 50 кВт) формуються відповідно до методики НКРЕКП. Така ціна включає: ціну купівлі електроенергії на ринках + тариф на послуги оператора системи розподілу + тариф на послуги оператора системи передачі + тариф постачальника універсальної послуги. При зміні будь-якої з цих складових змінюється і кінцева ціна. 

Постачальні компанії, що працюють під брендом YASNO, розраховують ціну для малих непобутових споживачів на наступний місяць відповідно до затвердженого регулятором порядку та оприлюднюють структуру ціни на своєму сайті.

Для непобутових споживачів, які купують електроенергію за нерегульованим тарифом, ціна формується на ринкових умовах та залежить від обраної клієнтом комерційної пропозиції.

Вас може зацікавити: